Списанието National Geographic призна, че десетилетия наред е отразявала чернокожите и

...
Списанието National Geographic призна, че десетилетия наред е отразявала чернокожите и
Коментари Харесай

National Geographic призна, че десетилетия е отразявала цветнокожите расистки

Списанието National Geographic призна, че десетилетия наред е отразявала чернокожите и етническите малцинства в Съединени американски щати расистки, написа " Гардиън ".

От изданието допълват, че постоянно са разпространявали облика на " благородния дивак " на етническото население на Съединени американски щати.

Вътрешно следствие на списанието от предходната година демонстрира, че до 70-те години на предишния век е " пренебрегвало малцинствените етнически американци, които не са били служащи или домашна прислуга и че е изобразявала цветнокожите хора като " екзотични, почтено голи, щастливи ловци и благородни диваци - всеки вид факсимиле ".

Главният редактор на списанието Сюзън Голдбърг, в чийто априлски брой една от тематиките е отдадена на расите, съобщи: " Съвпадението на излизането на броя с 50-годишнината от гибелта на Мартин Лутър Кинг е заслужен миг да се обърнем и за прегледаме къде сме стигнали като раса ".

Разследването показва редица образци за исторически расизъм.

Една публикация от 1916 година за Австралия включва фотография на двама локални австралийци с надписа: " Южните австралийски чернокожи: Тези диваци са на най-ниското равнище във връзка с интелигентността измежду всички човешки същества ".

Друга обява от 1962 година пък демонстрира няколко фотоси на локално население от тихоокеанските острови, очаровани от технологията, която виждат.

Вътрешния обзор на архивите на National Geographic е извършен от елементи от Джон Едуин Мейсън, историк в Университета във Вирджиния, който споделя: " Американците са имали хрумвания за света от филми за Тарзан и груби расистки карикатури. Сегрегацията беше такава. National Geographic е учило толкоз, колкото е подсилвало тези облици, които към този момент са били построени, и го предписание посредством едно списание с голяма власт ".

" National Geographic поражда по времето на колониализма, когато светът е разграничен на колонизатори и колонизирани. Това е и линията, по която списанието отразяваше света ", добавя Мейсън. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР